Ostatní

Jak chutná lidský výkal

Jak chutná lidský výkal

Jak chutná lidský výkal? Přestože pro mnohé může být samotná spekulace nad podobnou otázkou velmi znechucující, obecně si ji mnoho lidí stále pokládá. V následujícím článku se na ni pokusíme zodpovědět.

Chuť je nahořklá

Obecně se uvádí, že chuť výkalů je nahořklá kvůli žluči, která je vylučována játry. Zbytky jídla, které se ve výkalech nacházejí jsou nejčastěji téměř úplně zbaveny chuti. Do značné míry je chuť ovlivněna zápachem.

Záleží na skladbě jídelníčku a zdraví člověka

Stejně jako u konzistence výkalů však platí, že chuť je výrazně proměnlivá podle toho, co daný člověk konzumuje, v jaké je zdravotní kondici a jaká je jeho střevní mikroflóra. Výkaly jsou samozřejmě složené z potravin, které předtím člověk jí. Teoreticky tak kromě zmíněné hořkosti můžete cítit i chuť sladkou nebo kyselou. Objevit se mohou například i známky mastnoty.

Mohlo by vás také zajímat: pH moči: tabulka

Chutnat výkaly nezkoušejte

A nakonec důležité upozornění. Chutnání výkalů je pro člověka samozřejmě nebezpečné. Pokud se výkaly kontaminuje nějaká potravina nebo je omylem pozře vaše dítě, pravděpodobně se nebude jednat o žádnou katastrofu, ale je důležité chápat riziko plynoucí z bakterií, které se v nich nacházejí. Zatímco ve střevech jsou tyto bakterie neškodné, určitě by neměly přicházet do kontaktu s dutinou ústní.

Dodržujte proto základní hygienu a snažte se kontaktu s podobnými bakteriemi vyvarovat.

Zdroj: Happymuncher.com