Ostatní

Přehled pohřbů Ostrava: aktuální informace 2024

Přehled pohřbů Ostrava: aktuální informace 2024

V Ostravě je možné získat informace o aktuálních pohřbech prostřednictvím několika spolehlivých zdrojů, které vám poskytnou přehled nadcházejících smutečních obřadů. Níže uvádím přehled možností, jak tyto informace získat.

Webové stránky pohřebních služeb

Jedním z nejčastějších způsobů, jak zjistit informace o aktuálních pohřbech, je návštěva webových stránek konkrétních pohřebních služeb. Mezi nejvýznamnější pohřební služby v Ostravě patří Pohřební služba Concordia. Na jejich stránkách najdete pravidelně aktualizovaný přehled plánovaných pohřbů, který zahrnuje jména zesnulých, datum, čas a místo obřadu. Tento přehled je však pouze informativní a zahrnuje pouze ty obřady, u kterých rodina souhlasila s uveřejněním. Více informací naleznete na https://www.psconcordia.cz/informace/prehled-pohrbu.

Informace z krematoria Ostrava

Krematorium Ostrava zveřejňuje denně aktualizovaný seznam obřadů na svých webových stránkách. Tento přehled je informativní a závisí na souhlasu rodiny. Podrobnosti najdete na https://www.krematoriumostrava.cz/prehledobradu.html.

Informace na stránkách města

Pokud jde o významné osobnosti, jejichž pohřeb je veřejně sledován, mohou být informace o obřadech zveřejněny také na oficiálních stránkách města Ostrava – wwww.ostrava.cz. Tento zdroj může být užitečný především při hledání informací o veřejných pietních akcích nebo významných rozloučeních

Moravskoslezský deník

Pro další přehled nadcházejících pohřbů je možné využít Moravskoslezský deník, který pravidelně zveřejňuje seznam zemřelých v regionu, včetně Ostravy. Tento seznam je aktualizován týdně a je dostupný na webových stránkách deníku.

Fyzické nástěnky a vývěsky

Kromě online zdrojů můžete informace o aktuálních pohřbech zjistit také tradiční cestou, a to na fyzických nástěnkách a vývěskách umístěných v různých částech města. Tyto vývěsky jsou pravidelně aktualizovány a poskytují rychlý přehled nadcházejících obřadů.