Zdraví a krása

Jak dlouho trvá, než zmizí cucflek

Jak dlouho trvá, než zmizí cucflek

Cucflek sice přináší vzpomínku na příjemné chvíle strávené s vaším protějškem, ale zároveň může být v některých případech velmi nevzhledný a také nepříjemný. I proto si mnoho lidí klade otázku, jak dlouho trvá, než zmizí cucflek, na kterou vám odpovíme v následujícím článku.

Jak dlouho trvá, než cucflek zmizí?

Lehký cucflek obvykle zmizí během až 1-2 dnů. Pokud je větší a poškození kůže intenzivnější, může úplné zmizení trvat i několik dní (zpravidla 3-5). V extremních případech mluví některé zdroje i o dvou týdnech viditelného poškození pokožky, ale to byste museli své hrátky přehnat opravdu velmi intenzivně a pokožku poškozovat dlouhou dobu a opakovaně.

Mohlo by vás také zajímat: Jak odstranit cucflek za 5 minut: Jde to vůbec?

Jak urychlit hojení

V momentě, kdy je poškození kůže již provedeno, nepodaří se vám cucflek samozřejmě instantně odstranit a nezbývá vám nic jiného, než se spolehnout na urychlení jeho hojení. K tomu může pomoci například:

  • ledování postižené oblasti
  • použití mastí s vitamínem K
  • jemnou masáž
  • správný jídelníček a regeneraci

Jak cucflek schovat

Pokud si nemůžete dovolit čekat několik dní a potřebujete, aby cucflek zmizel ihned, nezbývá vám nic jiného než se ho pokusit zakrýt. Nejjednodušším způsobem je nošení šály, šátku nebo roláku s límcem. Postiženou oblast snadno zakryjete látkou a nebude proto vystavena pohledům okolí.

Dalším možným způsobem je použití makeupu, kterým můžete oblast zakrýt. Dejte si jen pozor na správný odstín a vhodnou aplikaci přípravku.

Zdroj: Webmd.com