Zvířata a domácí mazlíčci

Jak vybrat optimální granule pro svého psa

Jak vybrat optimální granule pro svého psa

Granule pro psy jsou v dnešní době běžnou součástí stravy našich čtyřnohých přátel. Jejich výživová hodnota je důležitá pro udržení zdraví a vitality psa. Proto je třeba pečlivě vybírat. Kvalitní krmivo je nezbytným základem pro zdravého a spokojeného mazlíčka.

Složení granulí je klíčové

Při výběru granulí pro svého psa byste vždy měli věnovat velkou pozornost složení. Mezi nejdůležitější složky krmiva patří kvalitní bílkoviny, zdravé tuky a vláknina. Bílkoviny jsou nezbytné pro správný růst a udržení svalové hmoty, tuky pak poskytují energii. Důležité je, aby granule neobsahovaly různé nezdravé přísady jako jsou umělá barviva a konzervanty. Kvalitní krmivo má pečlivě rozepsaný obsah – první v seznamu by mělo být uvedeno maso.

Individuální potřeby zvířete

I když zvolíte kvalitní granule, možná vašemu psovi nebudou vyhovovat. Každý pes je jedinečný a může mít různé potřeby v oblasti výživy. Je třeba zohlednit věk, velikost a aktivitu psa. Granule pro štěňata mají lehce odlišné složení, jelikož musí poskytnout dostatek živin pro růst zvířete. Proto vždy volte dle věkové kategorie. Ovšem rozhodující může být třeba i samotná příchuť a struktura granulí. Pokud máte pocit, že pes granule nepřijímá dobře, vyzkoušejte jinou příchuť, případně značku.

Konzultujte s veterinářem

Nabídka granulí je opravdu pestrá, najít to pravé tak může být oříšek. Pokud si s výběrem nejste jistí, nejlepším řešením je poradit se s veterinářem. Ten vám doporučí vhodné krmivo s ohledem na složení i individuální potřeby vašeho zvířete. Správná strava může prodloužit a zlepšit život vašeho mazlíčka. Granule pro psy jsou praktické, krmení zabere jen chvilku, přitom psovi poskytnete potřebné živiny ve vyváženém poměru.

Věnovat pozornost složení granulí se vyplatí – kvalitní stravou lze předejít možným zdravotním problémům zvířete.