Technologie

Jak vrátit ikony na plochu Androidu

Jak vrátit ikony na plochu Androidu

Někdy se to stalo snad každému z nás, na mobilním telefonu čas od času nechtěně smažeme ikonu aplikace. Jak ji ale vrátit zpět? Někdy se z jednoduché záležitostí může stát složitý proces při kterém zbytečně ztratíte čas. Pokud hledáte návod, jak vrátit ikony na plochu Androidu, postupujte následovně:

  • najeďte na mobilu na domovskou stránku systému
  • potáhněte směrem nahoru prostřední tlačítko
  • vyberte z nabídky ikonu
  • umístěte ikonu na požadované místo

Přechod na domovskou stránku

Prvním krokem, který musíte učinit je přechod na domovskou stránku vašeho telefonu s Androidem. Jedná se o výchozí obrazovku, na kterou se dostanete například po odemčení mobilů, případně opakovaným stiskem tlačítka zpět.

Potažení prostředním tlačítkem

Na domovské obrazovce stiskněte a držte prostřední tlačítko a potáhněte prstem směrem nahoru. Rozbalí se vám nabídka se seznamem všech aplikací, které jsou v telefonu nainstalovány.

Výběr správné ikony

V nabídce vyberte požadovanou ikonu. Pokud nechcete dlouze listovat, můžete používat i textové vyhledávání zadáním hesla ve vrchní části obrazovky.

Mohlo by vás také zajímat: Kde jsou uloženy kontakty v Androidu

Přesun ikony na požadované místo

Poté jíž stačí jen vybrat ikonu dlouhým stiskem a pohybem prstem ji přesunout na libovolné místo ve vašem telefonu. Nemusíte se přitom omezovat pouze na hlavní stránku, ale můžete posouvat i na další obrazovky domovské stránky.

A co pokud jste aplikaci smazali z telefonu?

Pokud se vaše aplikace nenachází ve zmíněném seznamu z prvního kroku našeho návodu, došlo k jejímu úplnému odstranění a nikoliv jen smazání ikony. V tomto případě je nutné provést opětovnou instalaci, která vám ikonu na plochu automaticky vrátí zpět.

Zdroj: Vlogg.com