Vztahy a láska

Jak poznám, že mě milenec miluje

Jak poznám, že mě milenec miluje

Jak poznám, že mě milenec miluje? To je otázka, kterou si již položila nejedna žena v mileneckém poměru. Přestože každý projevuje lásku individuálně, existuje samozřejmě několik znaků, které mohou zamilovanost indikovat. Jedná se například o:

  • upřednostňování vás před jeho osobními zájmy
  • starostlivost a všímavost
  • vyjadřování
  • řeč těla
  • vývoj situace

Upřednostňování vás, před jeho osobními zájmy

V čistě mileneckém vztahu bez emocí obvykle nejde o nic jiného než o společné trávení romantických chvilek. Postupem času samozřejmě může mít poměr i určitý přesah, ale většinou jen v omezené míře. Pokud se do vás milenec zamiluje, může pak docházet ke změnám v této dynamice.

Pokud cítíte, že v jeho očích roste vaše důležitost a nepostradatelnost a že vás řadí na první místo svého hodnotového žebříčku, může se jednat o ukazatel zamilovanosti. Jste-li pro něj důležitější než jeho vlastní problémy, pravděpodobně ho máte omotaného kolem prstu.

Mohlo by vás také zajímat: Jak se odmilovat od milence

Starostlivost a všímavost

Pokud nám na někom záleží, obvykle je nejen středem naší pozornosti, ale zároveň se u nás projevuje určitý opatrovnický pud. Jestliže tedy cítíte z jeho strany starost o vaše bezpečí a maximální všímavost, opět můžete předpokládat, že jde o jeden z ukazatelů zamilovanosti.

Vyjadřování

Když komunikujete otevřeně, máte napůl vyhráno a svoji lásku vám explicitně vyzná. Pokud jste v komunikaci spíše opatrnější, budete se muset naučit číst mezi řádky. Zamilovanost se projevuje například neustálými komplimenty, sladkými slovy nebo i obecným zájmem o konverzaci s vámi.

Řeč těla

Sledovat můžete i jeho řeč těla. Typickými ukazateli náklonnosti jsou dlouhé pohledy, rozšířené zorničky při pozorování milované osoby nebo třeba otevřený postoj.

Vývoj situace

Na začátku se jednalo pouze o milenecký poměr a postupně více vnímáte z jeho strany větší zájem o časté schůzky, trávení společného času i mimo postel nebo plánování společné budoucnosti? Všechny tyto změny mohou indikovat, že k vám cítí něco více.

Zdroj: Healthline.com