Vztahy a láska

Jak dlouho trvá zamilovanost do milenky

Jak dlouho trvá zamilovanost do milenky

Láska je nevyzpytatelná a určit univerzální délku trvání zamilovanosti je téměř nemožné. I přesto k nám do redakce dorazila otázka, jak dlouho trvá zamilovanost do milenky. V následujícím článku si proto rozebereme průměrnou dobu takových citů a další souvislosti.

Studie mluví o rozmezí měsíců až let

Zamilovanost do milenky je ve většině případů shodná s první fází klasického vztahu. Protože mezi oběma partnery nejsou vystavěny nepříjemné bariéry a určitá zaslepenost prvotní láskou vede k vidění světa růžovými brýlemi, netrvá samozřejmě věčně. Podle studií se ukazuje, že tato první fáze vztahu trvá obvykle v rozmezí šesti měsíců až dvou let. Podobně dlouho tedy může muž udržovat čerstvé city i k milence.

Mohlo by vás také zajímat: Spí s manželkou i milenkou

Milenecký poměr může přerůst ve vztah

Zároveň však není nikde deklarováno, že muž k poměru s milenkou bude přistupovat stejně i v průběhu času. Během poměru si k ní může vybudovat city a velmi snadno se může stát, že se z milenky stane i dlouhodobá partnerka.

Vše je značně individuální

Z výše uvedeného tak plyne, že jednoznačné určení intervalu, jak dlouho trvá zamilovanost do milenky je nemožné. Vždy je nutné zohlednit individuální faktory jako okolnosti jeho vztahu, jeho povahové rysy, chování milenky i stálé partnerky a další.

Pokud prožíváte ve vztahu problémy se vztahem muže k jiné ženě, snažte se vše řešit v kontextu celé situace a nespoléhejte se na univerzální časové údaje.

Zdroj: Verywellmind.com