Vztahy a láska

Co znamená, když si vás muž prohlíží

Co znamená, když si vás muž prohlíží

Řeč těla a pohledy mnohdy předávají více informací než samotné konverzace. Máte pocit, že z vás nemůže protejšek strhnout oči? Co znamená, když si váš muž prohlíží a co můžete od pohledů očekávat? To si rozebereme v následujícím článku. Mezi nejčastější důvody patří:

  • líbíte se mu
  • spletl si vás s někým nebo mu někoho připomínáte
  • je zasněný
  • chce vás oslovit
  • chce vzbudit vaší pozornost

Líbíte se mu

Máte pocit, že na vás může dotyčný nechat oči a jeho pohledy jsou opakované a dlouhé? Existuje poměrně velká pravděpodobnost, že ho fyzicky přitahujete. Samozřejmě se nejedná o výlučné pravidlo, ale neustále pohledy jsou bezesporu jedním z projevů náklonnosti.

Mohlo by vás také zajímat: Jak se dívá zamilovaný muž

Spletl si vás nebo mu někoho připomínáte

Stejně tak se může jednat o pouhý omyl. V některých situacích jsou dlouhé pohledy způsobeny tím, že muži buď někoho připomínáte nebo si vás splete s jinou osobou. Pak se může pohledy snažit ujistit, zda se skutečně jedná o ni předtím, než vyvolá kontakt.

Je zasněný

Známe to každý, po těžkém dni v práci nás cesta domů vyčerpává a tak občas bezmyšlenkovitě koukáme na různá místa. Pokud máte pocit, jakoby vámi jeho pohled procházel naskrz, pravděpodobně se bude jednat o tuto příčinu.

Chce vás oslovit

Muži často hledají odvahu k tomu, aby přistoupili k oslovení cizí ženy. Právě letmé nebo i delší pohledy jsou prostředkem k tomu, aby se odhodlali a podnikli další kroky.

Chce vzbudit vaši pozornost

U nesmělejších pak může platit i varianta, že na přímé oslovení nemají dostatek odvahy, a proto se snaží pohledem vyvolat situaci, která by jim umožnila navázat s vámi jiný kontakt.

Zdroj: Marriage.com